Nieuws


Tender Pamela V
10 juli 2011
10 juli 2011
10 juli 2011
10 juli 2011

De bemanning van hulpverleningsvaartuig THOR, vind in nood verkerende tender bemanning door spiegeltje! De THOR net klaar met een geslaagde hulpverleningsactie nabij Lelystad, terug varend naar haar thuishaven Edam (21.45), de bemanning wordt op een gegeven gehinderd door een fel flikkerend lichtje wat afkomstig is van een schip op ongeveer 1,5NM afstand. Het flikkerende lichtje wordt door de bemanning van de THOR aangezien als iemand met een seinspiegeltje, besloten word om direct koers te zetten naar het schip. Hoe dichter we bij het schip komen, hoe meer duidelijk wordt dat de mensen in problemen zijn, er wordt hevig gezwaaid met reddingsvesten in de hand en er wordt flink op los geschreeuwd. Langszij gekomen blijkt het schip een tender te zijn van het superjacht Pamela V. De Kroatische bemanning gekleed in zomerse kledij, (de kapitein en de 1e stuurman van de Pamela V) vertellen ons al vijf uur lang met motorstoring midden op het Markermeer rond te drijven en dat zij geen alarm konden slaan door een kapotte marifoon en lege mobiele telefoon. Het incident wordt gemeld aan de Nederlandse Kustwacht, vervolgens wordt er een sleepverbinding gemaakt en de gloednieuwe tender word afgesleept naar Edam. Hier word vervolgens de motorstoring verholpen door één van onze technici, waardoor de Kroatische bemanning terug kan varen naar superjacht Pamela V die tijdelijk in Amsterdam ligt. De kapitein van de Pamela V die de bemanning van de THOR zeer dankbaar was heeft de bemanningsleden van de THOR vervolgens uitgenodigd op het superjacht Pamela V voor een dagje vermaak!


Sleep & Hulpverlening

Problemen op het water? Uw vaartuig aan de grond? Motorproblemen? Geen nood, wij helpen u waarnodig en slepen u in overleg naar een veilige haven!

  • Meer informatie
Pechhulp op het water

Pech op het water kan uw dagje ontspanning verpesten. Geen probleem, wij bieden ervaren monteurs die vaak op locatie de problemen kunnen verhelpen! Snel en vakkundig.

  • Meer informatie
Berging & Duiken

Uw vaartuig gezonken? Wij halen uw schip met behulp van het juiste materiaal weer snel en vakkundig boven water. Wacht niet te lang met het laten bergen van uw boot! 

  • Meer informatie
Offshore services

Wij staan 24/7 klaar om de offshore industrie van dienst te zijn. Van crew changes tot en met pakket vervoer over land & water wij regelen het. Snel en betrouwbaar!

  • Meer informatie
Workboat charters

Snel een RIB huren? Wij verhuren werkboten en RIBS van 3 tot 20 meter. Levering op locatie binnen 12 uur mogelijk! Met schipper of als bareboat alles is mogelijk.

  • Meer informatie