Nieuws


Zeiljacht Soeverein aan lagerwal
6 oktober 2011
 6 oktober 2011
 6 oktober 2011

Het zeiljacht Soeverein geeft omstreeks 14.30 een noodbericht op marifoon kanaal 16. De schipper geeft aan dat hij met zijn zeiljacht aan lagerwal ligt nabij het clubhuis van de reddingsbrigade Notwin. Hulpverleningsvaartuig Odin reageert op deze melding en zet koers richting het Hoornsche hop. De Odin heeft het jacht snel in de peiling en komt ter plaatse. De Soeverein heeft op dit moment nog twee krabbende ankers uitstaan met beide 30 meter ankerlijn eraan. De Odin vaart tussen de ankerlijnen door en maakt snel een sleepverbinding. Vervolgens wordt de Soeverein van lagerwal gesleept om vervolgens de ankers te lichten. De Hajo van reddingsbrigade Notwin komt ook ter plaatse. Nadat de ankers zijn gelicht, wordt de Soeverein met twee personen aanboord door de Odin de binnenhaven van Hoorn ingesleept. In de binnenhaven assisteert de Hajo de Odin met het afmeren van de Soeverein. Wind: NW 7 met buien.


Sleep & Hulpverlening

Problemen op het water? Uw vaartuig aan de grond? Motorproblemen? Geen nood, wij helpen u waarnodig en slepen u in overleg naar een veilige haven!

  • Meer informatie
Pechhulp op het water

Pech op het water kan uw dagje ontspanning verpesten. Geen probleem, wij bieden ervaren monteurs die vaak op locatie de problemen kunnen verhelpen! Snel en vakkundig.

  • Meer informatie
Berging & Duiken

Uw vaartuig gezonken? Wij halen uw schip met behulp van het juiste materiaal weer snel en vakkundig boven water. Wacht niet te lang met het laten bergen van uw boot! 

  • Meer informatie
Offshore services

Wij staan 24/7 klaar om de offshore industrie van dienst te zijn. Van crew changes tot en met pakket vervoer over land & water wij regelen het. Snel en betrouwbaar!

  • Meer informatie
Workboat charters

Snel een RIB huren? Wij verhuren werkboten en RIBS van 3 tot 20 meter. Levering op locatie binnen 12 uur mogelijk! Met schipper of als bareboat alles is mogelijk.

  • Meer informatie